Bereikbaarheid & Verkeer

Knooppunt Boterdiep dit weekend dicht

Het knooppunt Boterdiep, waar de noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen elkaar kruisen, is volledig dicht van vrijdag 8 september 19.00 uur tot maandag 11 september 06.00 uur. Dit betekent dat het verkeer niet van Ring Noord naar Ring Oost kan of andersom. Ook de verbinding tussen Ring Oost en de Eemshavenweg (N46) is afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

De afrit 7 Lauwersoog, voor verkeer vanaf de oostelijke ringweg, blijft nog tot zaterdag 9 september 18.00 uur open. Via deze afrit rijd je naar bouwmarkt Hornbach en bedrijventerrein ’t Witte Lam.

Hoe rijd ik russen Ring Noord en Ring Oost?

Wil je vanaf de noordelijke ringweg naar de oostelijke ringweg, bijvoorbeeld richting de A7 Hoogezand? Dan rijd je om via de westelijke ringweg en de zuidelijke ringweg van Groningen.

Van Ring Oost naar Ring Noord? Tot zaterdag 9 september 18.00 uur kun je gebruikmaken van de afrit 7 Lauwersoog. Je rijdt dan via de Groningerweg en de toerit bij Noorderhoogebrug naar Ring Noord. Zodra afrit 7 Lauwersoog dicht is, moet je omrijden via de zuidelijke en westelijke ringweg van Groningen.

Hoe rijd ik tussen Ring Oost en de Eemshavenweg?

Ook de verbinding tussen de oostelijke ringweg en de Eemshavenweg (N46) is dicht. Vanaf Ring Oost wordt je omgeleid via de Rijksweg (N360). Rijd je op de Eemshavenweg en wil je naar Ring Oost? Dan reis je via de overige ringwegen om de stad heen.

Onderhoud Ring Noord

Op de noordelijke ringweg wordt onderhoud uitgevoerd. Tot en met 6 oktober zijn er werkzaamheden en ondervindt het verkeer hinder. Het advies van Groningen Bereikbaar? Check voor vertrek je route en houd rekening met extra reistijd. Laat de auto staan, als het kan, en kies voor de fiets of het OV.