Bereikbaarheid & Verkeer

Komende lente hinder op het spoor: maand lang geen treinen tussen Groningen en Assen

Komende lente wordt er op het spoor rond de stad hinder verwacht. Zo rijden er van 6 mei tot en met 3 juni geen treinen tussen Groningen en Assen en tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Weener. Ook in de meivakantie wordt er gewerkt aan het spoor, maar dan tussen Groningen en Friesland. Arriva en NS zetten bussen in.


Leestijd: 1 minuut

'Europa bereid om Lelylijn op te nemen in sneltreinnetwerk'
'Europa bereid om Lelylijn op te nemen in sneltreinnetwerk'

Spoorstremming meivakantie

De spoorstremming in de meivakantie is opgedeeld in drie stukken. Er rijden van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 april geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Van woensdag 29 april tot en met vrijdag 1 mei, geen treinen tussen Groningen en Hurdegaryp en op zaterdag 2 en zondag 3 mei geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Deze werkzaamheden zijn voor het project Extra sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL).

Spoorstremming 6 mei t/m 3 juni

De werkzaamheden die op 6 mei starten zijn voor een ander spoorproject: Groningen Spoorzone. Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Assen en Groningen en Veendam/Winschoten/Weener.

Bussen

Waar er geen treinen rijden zetten Arriva en NS bussen in. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd. Op dit moment werken Arriva en NS nog aan het vervangend vervoersplan.