Bereikbaarheid & Verkeer

Komende maand: intrillen damwandplanken bij Verlengde Lodewijkstraat en Helperzoom

Combinatie Herepoort gaat in april damwandplanken intrillen bij de Verlengde Lodewijkstraat en bij de Helperzoom. Het gaat om de damwandplanken voor de bouwkuip waarin de verdiepte ligging van de ringweg wordt gebouwd. Deze werkzaamheden gaan geluidhinder en trillingen in de omgeving met zich meebrengen, zo waarschuwt Aanpak Ring Zuid. Direct omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie.


Leestijd: 2 minuten

Verlengde Lodewijkstraat kan voorlopig nog niet open
Verlengde Lodewijkstraat kan voorlopig nog niet open

Het intrillen van de damwandplanken staat gepland voor vijf doordeweekse dagen, drie zaterdagen en één nacht. Op welke doordeweekse dagen er gewerkt wordt, is nog niet zeker. In principe wordt er gewerkt op doordeweekse dagen van 07.00 uur tot 19.00 uur. Indien dit nodig is voor de voortgang van werkzaamheden, kunnen deze werkzaamheden uitlopen tot 23.00 uur. Er wordt dan een SMS-alert verstuurd naar omwonenden.

Er wordt ook drie keer op een zaterdag gewerkt, omdat voor een deel van deze werkzaamheden een rijstrook op de zuidelijke ringweg moet worden afgesloten. Dat mag alleen op zaterdag.

Er wordt ook eenmalig ’s nachts gewerkt: in de nacht van woensdag 21 april op donderdag 22 april. Het gaat dan om damwandplanken die zo dicht bij het spoor komen dat het niet veilig is om ze in te trillen als de treinen rijden. Daarom kunnen deze damwandplanken alleen ’s nachts aangebracht worden, tussen 02.00 uur en 05.00 uur. Dit geeft veel overlast in de omgeving. Voor ruim 200 adressen is de verwachte geluidsoverlast boven de wettelijke norm. Deze mensen hebben daarom van projectorganisatie Aanpak Ring Zuid een aanbod gekregen om die nacht in een hotel te overnachten.

Verkeershinder

Voor het intrillen van de damwandplanken moet de Verlengde Lodewijkstraat worden afgesloten ter hoogte van het spoor. Vanaf vrijdag 2 april 23.00 uur t/m zondag 23 mei 23.00 uur is de weg tussen de Esperantostraat en de Verlengde Meeuwerderweg dicht voor het autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen dan nog twee weken gebruik maken van een tijdelijk fiets- en voetpad aan de kant van het spoor. Vanaf vrijdag 16 april tot en met 23 mei is de weg ook dicht voor fietsers en voetgangers. Kijk voor een overzicht van alle hinder voor het verkeer het artikel op de website van Groningen Bereikbaar.

Spoordek

Nadat de damwandplanken zijn ingetrild, kan rond Hemelvaart het spoordek op zijn plek worden gereden.