Bereikbaarheid & Verkeer

Komende weken bij zuidelijke ringweg overlast door intrillen damwandplanken

Aannemerscombinatie Herepoort werkt de komende weken flink door aan het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip waarin de nieuwe zuidelijke ringweg straks kan worden gebouwd. Vooral bij de westzijde van de Hereweg en de Kempkensberg is overlast. Daarnaast liepen de werkzaamheden vertraging op door kapot materiaal.


Leestijd: 2 minuten

Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat
Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat

De werkzaamheden kunnen veel overlast geven. Het gaat om geluidshinder en trillingen. Direct omwonenden zijn geïnformeerd met een brief. Het is echter door de coronamaatregelen lastiger om overlast te voorkomen, ook omdat iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven. 

Westzijde Hereweg: 22 tot en met 29 april (was: t/m 24 april)
Aan de westzijde van de Hereweg trilt Herepoort een tussenwand in. Dat is een damwand die we overdwars aanbrengen, om de bouwkuip in verschillende stukken (compartimenten) te verdelen. De afgelopen week ging er materieel kapot. Daardoor konden er minder planken worden ingetrild dan gepland was. Daarom is het nodig om op deze plek wat langer door te werken. Dat gebeurt op dinsdag 28 april en woensdag 29 april. Op Koningsdag wordt niet gewerkt. 

Kempkensberg: 20 april tot 15 mei
Bij de Kempkensberg, ter hoogte van DUO/Belastingdienst, werkt Herepoort vanaf maandag 20 april tot vrijdag 15 mei aan het intrillen van damwanden.

Zaterdag 25 april
Tijdens de bouw van de verdiepte ligging moet het gebouw van DUO/Belastingdienst aan de Kempkensberg op doordeweekse dagen bereikbaar blijven voor medewerkers. Een klein gedeelte van de zuidelijke damwand ligt echter dichtbij de ingang van de parkeergarage. Hierom trilt Herepoort op zaterdag 25 april damwandplanken in op deze plek.

Verkeershinder
Op dinsdag 28 april, woensdag 29 april, donderdag 30 april en vrijdag 1 mei is op de zuidelijke ringweg één rijstrook afgesloten vanaf de afrit Hereweg tot en met de afrit Europaweg. Voor het verkeer blijft hier dus één rijstrook beschikbaar. Het afzetten van de rijstrook is nodig voor het veilig intrillen van de noordelijke damwand. Op dezelfde dagen is op de Helperzoom het voetpad aan de westkant ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden de voetgangers over het fietspad. Zaterdag 2 mei en zondag 3 mei zijn reservedagen als de werkzaamheden aan de noordelijke damwand niet op tijd afgerond kunnen worden. Kijk voor meer informatie over verkeershinder op de website van Groningen Bereikbaar.

Op de damwandplankenafteller is te zien dat de aannemer inmiddels 78 procent van de planken heeft ingetrild.