Bereikbaarheid & Verkeer

Kruising Helperzoom-Helper Brink komend weekend gestremd

Komend weekend gaat Combinatie Herepoort de kruising van de Helper Brink op de Helperzoom aanpassen en opnieuw asfalteren. De werkzaamheden hebben te maken met de Helperzoomtunnel, die in het verlengde van de Helper Brink wordt gebouwd. Deze tunnel gaat op 3 april open voor verkeer. De kruising is komend weekend gestremd voor al het verkeer. De werkzaamheden gingen vorig weekend niet door vanwege de weersomstandigheden.


Leestijd: 1 minuut

Bornholmstraat dit weekend dicht ter hoogte van onderdoorgang Ring Zuid
Bornholmstraat dit weekend dicht ter hoogte van onderdoorgang Ring Zuid

Er wordt in het weekend permanent doorgewerkt, dus ook ’s nachts. Zo kan de overlast voor de omwonenden tot één weekend worden bepekt. De werkzaamheden starten vrijdag 13 maart om 19.00 uur en duren tot maandag 16 maart 06.00 uur.

Verkeer

Voor de herinrichting van de kruising is het nodig de Helperzoom tussen het Groenendaal en de Händellaan af te sluiten voor al het verkeer. Dat is van vrijdag 13 maart om 19.00 uur tot maandag 16 maart om 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid. Woningen blijven altijd bereikbaar en de parkeervakken aan de Helperzoom blijven beschikbaar.

Aansluiting Duinkerkenstraat

Aan de andere zijde van het spoor sluit de Helperzoomtunnel straks aan op de Duinkerkenstraat. Aan deze kant zijn tot eind maart werkzaamheden aan de kruising. Hier worden de verkeerslichten aangesloten, wordt het fietspad aangepast en wordt de aansluiting van de tunnel op de bestaande weg geasfalteerd.