Bereikbaarheid & Verkeer

Kruising Helperzoom met Helper Brink afgesloten

Vanaf vandaag, maandag 17 januari 07.00 uur tot vrijdag 4 februari 17.00 uur is de kruising van de Helperzoom met de Helper Brink afgesloten voor alle verkeer. Voor fietsers is de Helperzoomtunnel ook afgesloten in beide richtingen. Autoverkeer kan wel vanaf het zuiden van de Helperzoom naar de Helperzoomtunnel (de Helperweg). Van 24 januari tot en met 28 januari kan ook dat niet, dan is de hele kruising afgesloten. De gemeente Groningen gaat de kruising veiliger maken voor fietsers.


Leestijd: 1 minuut

Kruising Helperzoom met Helper Brink afgesloten
Kruising Helperzoom met Helper Brink afgesloten

Autoverkeer wordt omgeleid via de Verlengde Hereweg en de Hereweg. Fietsers kunnen door de buurt omrijden via de Handellaan – Beethovenlaan – Helper Brink – Haydnlaan – Groenendaal – Helperzoom. Fietsers die via de Helperzoomtunnel willen rijden, worden omgeleid via de onderdoorgang bij station Europapark. Busverkeer wordt langs de werkzaamheden begeleid door verkeersregelaars. Behalve op 27 januari, dan moeten bussen ook omrijden, omdat het nieuwe asfalt wordt aangebracht. Ook voetgangers kunnen door de buurt omlopen en worden met gele borden omgeleid.

Veiligheid

De kruising van bij de Helperzoomtunnel moet veiliger worden ingericht voor fietsers. In de nieuwe situatie kunnen zij hier veiliger oversteken.