Bereikbaarheid & Verkeer

Langdurige verkeershinder Groningen door kapotte brug Ruischerbrug

Rijkswaterstaat verwacht langdurige verkeershinder ten gevolge van een aanvaring van de Borgbrug bij Ruischerburg in Groningen. Het scheepvaart verkeer is al wel weer mogelijk.


Leestijd: 1 minuut

Langdurige verkeershinder Groningen door kapotte brug Ruischerbrug
Langdurige verkeershinder Groningen door kapotte brug Ruischerbrug

Zondagmorgen in alle vroegte heeft Rijkswaterstaat problemen voor het scheepvaartverkeer op het Eemskanaal bij Groningen verholpen. Die problemen waren afgelopen woensdag ontstaan bij de Borgbrug die toen zwaar beschadigd raakte door een aanvaring.

Vanmorgen omstreeks half vier kon de doorvaart bij de Borgbrug weer worden vrijgegeven. De scheepvaart op de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl werd onder coördinatie van Rijkswaterstaat weer op gang gebracht. Naar verwachting is de scheepvaart zondag in de loop van de dag weer volledig op gang.

Van de Borgbrug is het beweegbare deel verwijderd. Het brugdeel werd er uit gehesen met drie zware kranen en afgevoerd over het water.

Uit de schade inspectie blijkt dat het herstel van de zwaar beschadigde brug zeker maanden gaat duren. Voor het wegverkeer betekent dit langdurige hinder.

‘Wij zijn ons ervan bewust dat deze situatie erg vervelend is voor de weggebruikers, vooral voor de fietsers en voetgangers. We hebben gesprekken met onder andere de naastgelegen basisschool en de gemeente Groningen en kijken gezamenlijk naar oplossingen om de overlast tot een minimum te beperken.’ zegt Agnes Bernhardt, districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Nederland.