Bereikbaarheid & Verkeer

Luchtfoto's Aanpak Ring Zuid: enorme bouwputten goed zichtbaar

De contouren van de nieuwe zuidelijke ringweg worden steeds beter zichtbaar. Zeker vanuit de lucht! Aanpak Ring Zuid publiceerde onlangs nieuwe luchtfoto's van Rijkswaterstaat. Wij hebben de meest spectaculaire voor je op een rijtje gezet!


Leestijd: 2 minuten

Luchtfoto's Aanpak Ring Zuid: enorme bouwputten goed zichtbaar
Luchtfoto's Aanpak Ring Zuid: enorme bouwputten goed zichtbaar

Op de hoofdfoto boven zie je Deelgebied Oost, vanuit het oosten gefotografeerd. Tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg verbreedt de aannemer de zuidelijke ringweg. Het gaat om de noordelijke rijbaan, voor het verkeer richting het Julianaplein. De ringweg krijgt er hier een rijstrook bij. Hiermee komen er in totaal drie rijstroken (naast de in- en uitvoegstroken voor de op- en afritten). De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft bestaan uit twee rijstroken.

ARZ bouwt aan de nieuwe op- en afrit aan de Stettinweg. De bedrijventerreinen Eemspoort en Driebond zijn straks sneller en eenvoudiger te bereiken.


Ook verbreden de bouwers het viaduct tussen de rotondes bij de Gotenburgweg/Osloweg. De fundering is in de afgelopen weken aangebracht.


Overzichtsfoto van het Europaplein. Tussen de Bornholmstraat en het Europaplein verschuift ARZ de rijbanen van de zuidelijke ringweg iets naar het noorden. Zo ontstaat voldoende ruimte voor de werkzaamheden aan de zuidkant van de ringweg en het Europaplein (Europaweg/Bergenweg). De situatie bij het Europaplein gaat flink veranderen. De afrit voor het verkeer vanaf het Julianaplein schuift op. Deze loopt straks over de Europaweg en om de Skivijver heen. Daar kun je kiezen of je via de Europaweg of via de Bornholmstraat verder rijdt. Langs de Europaweg wordt het fietspad doorgetrokken tot aan de Boumaboulevard.


Aan de westzijde van de bouwkuip van de verdiepte ligging kun je de diepte van de nieuwe ringweg al goed zien.


In het deelgebied Julianaplein werkt de aannemer aan de voorbereidingen voor de aanleg van het tijdelijke Julianaplein. Om de doorstroming op het Julianaplein te verbeteren maakt men van het Julianaplein een ongelijkvloerse kruising. De verkeersstromen uit de verschillende richtingen krijgen elk een eigen rijbaan, boven elkaar. De verkeerslichten verdwijnen en de wegen kruisen elkaar straks niet meer. Met het tijdelijke Julianaplein kan het verkeer blijven doorrijden tijdens de ombouw van het Julianaplein.


In deelgebied West werkt de aannemer aan een betere aansluiting van de A7 op de zuidelijke en westelijke ringweg en een snellere doorstroming.


Wil je de hele fotoserie bekijken? Check dan de website van Aanpak Ring Zuid!