Bereikbaarheid & Verkeer

N33 dit weekend afgesloten tussen Siddeburen en Assen

Van vrijdag 9 september 19.00 uur tot maandag 12 september 06.00 uur is de N33 afgesloten tussen Assen en Siddeburen in beide richtingen. Rijkswaterstaat voert dit weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de N33. Het verkeer wordt via verschillende wegen omgeleid.


Leestijd: 1 minuut

Ring West richting het zuiden komende zondag afgesloten
Ring West richting het zuiden komende zondag afgesloten

Omleidingen

Verkeer richting Siddeburen/Delfzijl:
Bij Assen via de A28 en A7 
Bij knooppunt Zuidbroek via de A7 en N387.

Verkeer richting Assen:
Bij Siddeburen via de N387, A7 en A28
Bij knooppunt Zuidbroek via de A7 en A28.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat voert tijdens deze weekenden onderhoudswerkzaamheden aan de weg. Het gaat dan om maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is.

Veiligheid

De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg volledig af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd.

Twee weekenden

Sinds vorig jaar is de N33 twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen Assen en Siddeburen. Daarvoor waren er altijd zes weekendafsluitingen op drie verschillende trajecten (Assen-Gieten, Gieten-Veendam en Veendam-Siddeburen), dit is nu teruggebracht naar twee. Wel geldt de afsluiting nu voor de hele weg van Assen tot Siddeburen. Afgelopen juli was de weg ook een weekend dicht. Door van zes naar twee weekendafsluitingen te gaan kiest Rijkswaterstaat in nauw overleg met de aannemer Poort van Noord en de wegbeheerders voor korte maar hevige hinder. De verwachting is dat weggebruikers hier meer begrip voor kunnen opbrengen.