Bereikbaarheid & Verkeer

N33 komend weekend dicht tussen Siddeburen en Assen

Van vrijdag 1 juli 19.00 uur tot maandag 4 juli 06.00 uur is de N33 afgesloten tussen Assen en Siddeburen in beide richtingen. Rijkswaterstaat voert deze dagen onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg. Het verkeer wordt via verschillende wegen omgeleid.


Leestijd: 1 minuut

Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen
Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen

Twee weekenden

Sinds vorig jaar is de N33 twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen Assen en Siddeburen. Daarvoor waren er altijd zes weekendafsluitingen op drie verschillende trajecten (Assen-Gieten, Gieten-Veendam en Veendam-Siddeburen), dit is nu teruggebracht naar twee. Wel geldt de afsluiting nu voor de hele weg van Assen tot Siddeburen. De volgende weekendafsluiting vindt plaats in september. Door van zes naar twee weekendafsluitingen te gaan kiest Rijkswaterstaat in nauw overleg met de aannemer Poort van Noord en de wegbeheerders voor korte maar hevige hinder. De verwachting is dat weggebruikers hier meer begrip voor kunnen opbrengen.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat voert tijdens deze weekenden onderhoudswerkzaamheden aan de weg. Het gaat dan om maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is.

Veiligheid

De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg volledig af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd.

Check voor vertrek

In de zomer vinden er meer werkzaamheden plaats. Een overzicht van deze werkzaamheden is te vinden op groningenbereikbaar.nl/zomer2022. Check voor vertrek en bekijk de actuele verkeerssituatie op onze Slimme Kaart.