Bereikbaarheid & Verkeer

N361 tussen Sauwerd en Winsum zes weken dicht (video)

De N361 tussen Sauwerd en Winsum is deze zomer zes weken dicht. Van maandag 6 juli tot en met zondag 16 augustus werkt de provincie Groningen aan de herinrichting en onderhoud van dit stuk weg. Auto’s moeten omrijden. Fietsers kunnen de werkzaamheden wel passeren.


Leestijd: 1 minuut

N361 tussen Sauwerd en Winsum zes weken dicht (video)
N361 tussen Sauwerd en Winsum zes weken dicht (video)

De werkzaamheden maken deel uit van het project 'N361 Veilig' met als doel om de veiligheid, leefbaarheid en doorstroming van de N361 te verbeteren. Uitvoerder van de werkzaamheden is BAM Infra. De weg wordt in de zomer afgesloten omdat er dan gemiddeld minder verkeer rijdt en er dan minder mensen hinder ondervinden van de afsluiting. Ook vorig jaar werd er tijdens de zomervakantie gewerkt aan deze provinciale weg: toen werd het gedeelte tussen Groningen en Adorp heringericht.

Twee fases
De stremming is verdeeld in twee fases. Fase 1 loopt van 6 juli tot en met 19 juli. Er wordt dan gewerkt aan het zuidelijke gedeelte van de weg. De afsluiting loopt tussen de Munnikeweg (tussen Adorp en Sauwerd) en het centrum van Sauwerd ter hoogte van de dorpswinkel. Sauwerd is dan vanaf de noordzijde, vanuit Winsum, te bereiken. De tweede fase is van 20 juli tot en met 16 augustus. De weg wordt deze weken afgesloten vanaf het centrum van Sauwerd tot aan Winsum.

Omleidingen
Bestemmingsverkeer kan tijdens de afsluiting van de N361 altijd bij de woning of het bedrijfspand komen. Voor het andere verkeer zijn verschillende omleidingen ingesteld. Zo wordt verkeer richting Eemshaven omgeleid via de N46 en verkeer richting Winsum via de N46 en N996. In Onderdendam worden op verschillende locaties verkeersregelaars ingezet. Verkeer wat naar Lauwersoog wil, bijvoorbeeld om de boot naar Schiermonnikoog te pakken, wordt via de N355 en N388 geleid. Verkeer naar Wehe-den Hoorn en Leens rijdt via de N355 en de N983.