Bereikbaarheid & Verkeer

N7 tussen Euvelgunne en Europaweg deze zomer dicht

De komende tijd wordt er gewerkt aan de zuidelijke ringweg. Deze zomer wordt net als vorig jaar het oostelijk gedeelte van Ring Zuid afgesloten. Van vrijdag 14 juli tot vrijdag 1 september is de weg dicht van Euvelgunne tot de Europaweg in beide richtingen. 


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos / Groningen Bereikbaar
Foto | Raymond Bos / Groningen Bereikbaar

De afsluiting van de twee richtingen start niet tegelijk, maar gaat in twee fases.

Van oost naar west

Op vrijdag 14 juli 22.00 uur gaat de zuidelijke ringweg dicht van knooppunt Euvelgunne tot de Europaweg voor verkeer richting het Julianaplein. Vanaf de oprit bij de Europaweg is de weg weer open. Ook de nieuwe oprit bij de Bornholmstraat is deze zomer open. Op Ring Oost (N46) is de toerit Meerstad afgesloten. 

Van west naar oost

Op maandag 17 juli om 00.00 uur gaat de andere kant van Ring Zuid ook dicht. Deze afsluiting is iets anders dan de andere kant. De afsluiting is van de Europaweg tot afrit 38 Groningen-Zuidoost. Bij de toerit Zuidoost, kan verkeer nog wel de zuidelijke ringweg op richting Hoogezand. 

De afsluiting van Ring Zuid in rood, wat op dit stuk wel open is in groen

Omleiding

Verkeer wordt deze zomer omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Omdat je op deze omleiding ook te maken kan krijgen met werkzaamheden, moet je rekening houden met een langere reistijd.  

Omleiding voor de afgesloten zuidelijke ringweg

Werkzaamheden

Aannemer Combinatie Herepoort gaat op dit deel van de ringweg bezig met het afmaken van de Euvelgunnebrug. Om dat te doen moet het deel van de brug waar je overheen rijdt, eruit. Ook moet er nieuw asfalt op de brug aangebracht worden. 

Meerdere afsluitingen tegelijk

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Het advies van Groningen Bereikbaar? Check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?