Bereikbaarheid & Verkeer

Nachtafsluitingen tussen Westpoort en Vrijheidsplein

Deze week zijn er werkzaamheden op de A7/N7 tussen Westpoort en het Vrijheidsplein. Ook staan er werkzaamheden op het Vrijheidsplein zelf ingepland.


Leestijd: 1 minuut

Op het programma staat het herstellen van de verlichting, betonwerkzaamheden en het repareren van voegovergangen op het viaduct.

Het autoverkeer de stad in en de stad uit wordt omgeleid via Hoendiep.

Richting de stad

Maandag

In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 november (van 20:00 uur tot 06:00 uur) is de A7/N7 dicht vanaf de afrit bij Westpoort (34a) tot het Julianaplein. Ook oprit 35 vanaf Hoogkerk, de opritten 36 vanaf Laan Corpus den Hoorn en de aansluiting op de westelijke ringweg (N370) richting Zuidhorn zijn afgesloten.

Dinsdag en donderdag

Dinsdag en donderdag wordt er ook gewerkt, maar dan loopt de afsluiting minder ver door. De A7/N7 is dan dicht vanaf afrit Westpoort (34a) tot Groningen-West (36), inclusief de oprit bij Hoogkerk. De opritten vanaf Laan Corpus den Hoorn naar de westelijke ringweg en naar het Julianaplein is dan dus wel open. Deze afsluiting is in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 november (van 22:00 uur tot 06:00 uur) en in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 november (van 22:00 uur tot 06:00 uur).

Vanuit de stad

Maandag, dinsdag en woensdag

Het autoverkeer dat de stad uitgaat richting Hoogkerk/Drachten heeft maandag-, dinsdag- en woensdagnacht (steeds van 22:00 tot 6:00 uur) te maken met een afsluiting. De A7/N7 is dan dicht vanaf afrit Groningen-West (36) tot aan Hoogkerk.

Omleidingen

Het autoverkeer wordt deze nachten omgeleid via Hoendiep (zie de afbeelding hieronder). Volg de omleidingen op de gele borden. Als je uit de richting van Hoogkerk/Drachten komt, neem je de afslag bij Westpoort en volg je de route over het Hoendiep richting de stad. Als je vanuit Groningen komt, ga je via de westelijke ringweg over het Hoendiep. Wil je richting Drachten, dan kun je bij Hoogkerk weer de A7 op.