Bereikbaarheid & Verkeer

Nachtelijke werkzaamheden bij kruising Hereweg

Vanaf vandaag, dinsdag 14 april, tot en met donderdag 16 april, zijn er in de avond en nacht werkzaamheden bij de kruising Hereweg ter hoogte van de zuidelijke ringweg en de op- en afritten. De werktijden zijn van ’s avonds acht tot ’s morgens zes uur.


Leestijd: 1 minuut

Nachtelijke werkzaamheden bij kruising Hereweg
Nachtelijke werkzaamheden bij kruising Hereweg

Het gaat om het aanpassen van de kruising. Deze aanpassing is nodig om de verbinding voor het fietsverkeer richting Haren te herstellen. De werkzaamheden bestaan uit het inzagen en verwijderen van asfalt, het verplaatsen van verkeerslichten en rood-witte barriers, het aanbrengen van bestrating en belijning en het plaatsen van verkeersborden.

In de nacht van vrijdag 17 april test de aannemer de aangepaste verkeerslichten. Op zaterdag 18 april kunnen fietsers en voetgangers de nieuwe route weer gebruiken. Omfietsen via de Papiermolentunnel is dan niet meer nodig.

Hinder?

Het gebruik van machines kan voor geluidshinder zorgen. Voor de werkzaamheden is een aantal afsluitingen voor het verkeer nodig. Autoverkeer richting Haren kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de Hereweg. Ook de afrit Helpman van de zuidelijke ringweg (voor verkeer vanaf het Julianaplein) is tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Kijk voor een overzicht van alle verkeersafsluitingen op de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar.