Bereikbaarheid & Verkeer

Nachtelijke werkzaamheden op het Hoofdstation

In verband met de renovatie van het Hoofdstation in Groningen zijn er vanaf volgende week maandag, 17 augustus, nachtelijke werkzaamheden. Op de perrons worden dan tijdelijke perronkappen geplaatst. Dat gebeurt in de nacht, zodat reizigers niet gehinderd kunnen worden en de aannemer veilig kan werken. (Foto boven: impressie van de toekomstige situatie, foto: Koen van Velsen, architecten) >>


Leestijd: 1 minuut

Nachtelijke werkzaamheden op het Hoofdstation
Nachtelijke werkzaamheden op het Hoofdstation

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Strukton Civiel, dat eerst werkt van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus. Vervolgens zijn er werkzaamheden van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 28 augustus,  tussen ’s avonds negen uur en ’s morgens vroeg zes uur op het perron, ter hoogte van het stationsgebouw.

Naar verwachting zal er enige hinder van geluid en licht zijn, zo meldt de organisatie Groningen Spoorzone in een brief aan omwonenden.

Werkzaamheden aan het Hoofdstation zijn al gestart begin vorige maand, op 1 juli. Toen startte Strukton met het opruimen van het stationsgebied. Oude sporen en bielsen en losse objecten op het terrein werden verwijderd, in verband met de toekomstige bouw van een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling.

In verband met de werkzaamheden is er ook een app ontwikkeld, de Omgevingsapp Groningen Spoorzone. Daarin alle informatie over actuele werkzaamheden, wetenswaardigheden en beeld omtrent de bouw. De omgevingsapp Groningen Spoorzone is te downloaden via de App Store en de Google Play Store, zoeknaam ‘De Omgevingsapp’.

Meer informatie ook op de website van Groningen Spoorzone: www.groningenspoorzone.nl

De Stationshal (foto: Koen van Velsen architecten)
De Stationshal (foto: Koen van Velsen architecten)