Bereikbaarheid & Verkeer

Negen dagen bussen in plaats van treinen Groningen-Groningen Europapark

Van zaterdag 8 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen station Groningen en Groningen Europapark. Aanpak Ring Zuid is deze negen dagen bezig met grote werkzaamheden ter hoogte van het viaduct van de zuidelijke ringweg (N7) over het spoor bij de Verlengde Lodewijkstraat. Project Groningen Spoorzone werkt deze periode op en rond station Groningen. NS zet bussen in voor reizigers van NS en Arriva.


Leestijd: 1 minuut

Negen dagen bussen in plaats van treinen Groningen-Groningen Europapark
Negen dagen bussen in plaats van treinen Groningen-Groningen Europapark

Gevolgen voor de treinreis:

  • Van zaterdag 8 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen station Groningen en Groningen Europapark.
  • Dit heeft invloed op de trajecten tussen Groningen en Assen, Veendam, Winschoten en Weener (D). Een verbetering voor reizigers is, dat bij werkzaamheden rond station Groningen, treinen nu voor het eerst tot Europapark door kunnen rijden omdat dit station daar vorig jaar voor is uitgebreid. Busreizen zijn hierdoor een stuk korter.
  • NS zet voor de reizigers van deze trajecten bussen in tussen de twee stations.
  • Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. De extra reistijd kan oplopen tot 15 minuten.
  • Het meenemen van fietsen in de treinvervangende bussen is niet mogelijk.
  • Voor veel reizigers van/naar de stad, is de beste optie om niet via het Hoofdstation, maar rechtstreeks naar Groningen Europapark te lopen of fietsen. Bij Groningen Europapark staan extra fietsenrekken. Houd rekening met een omleiding vanwege de afsluiting van de Verlengde Lodewijkstraat.

Geldig vervoerbewijs en reis plannen

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig.

Alle reizigers, van zowel NS als Arriva, moeten uitchecken op het station en daarna weer inchecken bij de NS-bussen. Reizigers met een Sterabonnement wordt geadviseerd gebruik te maken van de hierna genoemde bussen van Qbuzz. Reizigers kunnen hun reis plannen via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS (www.ns.nl) en Arriva (www.arriva.nl).