Bereikbaarheid & Verkeer

Onderhoudswerkzaamheden aan de Oostelijke Ringweg

Van maandag 10 juli tot vrijdag 4 augustus wordt onderhoud uitgevoerd aan de oostelijke ringweg van Groningen (N46). Ring Oost blijft open voor verkeer, maar er worden wel rijstroken en toe- en afritten afgesloten. Het verkeer moet daarom rekening houden met extra reistijd en omleidingen.


Leestijd: 2 minuten

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

Het werk wordt in vier fases uitgevoerd. In elke fase wordt een ander deel van de oostelijke ringweg aangepakt.

Fase 1: van Boterdiep tot Kardinge

10-14 Juli: Boterdiep-Kardinge

Van maandag 10 juli 06.00 uur tot vrijdag 14 juli 19.00 uur is het eerste deel van Ring Oost aan de beurt. Vanaf knooppunt Boterdiep tot aan Kardinge rijdt verkeer in beide richtingen over één rijstrook. Bovendien zijn de toe- en afritten Beijum-Noord (6) en Beijum-Zuid (5) aan de westkant (Groningen) dicht. 

Fase 2: van Kardinge tot Lewenborg

17-21 Juli: Kardinge-Lewenborg

De tweede fase is van maandag 17 juli 06.00 uur tot vrijdag 21 juli 19.00 uur. In deze periode wordt gewerkt aan het deel tussen Kardinge en Lewenborg. De toe- en afritten Kardinge (4) en Lewenborg (3) aan de zijde van Groningen zijn dicht. De toe- en afritten aan de andere kant van Ring Oost zijn wel beschikbaar.

Fase 3: van Lewenborg tot Kardinge

21-27 Juli: Lewenborg-Kardinge

Op vrijdag 21 juli 19.00 uur verschuift het werk naar de andere kant van de weg. Dan zijn de toe- en afritten Kardinge (4) en Lewenborg (3) dicht aan de zijde van de wijken zelf. Verkeer rijdt op dit deel van Ring Oost in beide richtingen over één rijstrook. Dit duurt tot donderdag 27 juli 19.00 uur.

Fase 4: van Kardinge tot Boterdiep

27 juli-4 augustus: Kardinge-Boterdiep

De laatste fase is van donderdag 27 juli 19.00 uur tot vrijdag 4 augustus. Er wordt dan, net zoals in fase 1, gewerkt aan het deel tussen Kardinge en knooppunt Boterdiep. Nu aan de andere kant van Ring Oost. Dat betekent dat de toe- en afritten Beijum-Noord (6) en Beijum-Zuid (5) dicht zijn aan de kant van de wijk Beijum.

Extra reistijd

Tijdens de werkzaamheden blijft Ring Oost open. Maar omdat er maar één rijstrook beschikbaar is in beide richtingen, moet het verkeer rekening houden met extra reistijd. Tijdens de afsluitingen van de toe- en afritten wordt verkeer van en naar de wijken Beijum en Lewenborg omgeleid, vaak via de eerstvolgende beschikbare toe- en afrit.

Meerdere afsluitingen tegelijk

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?