Bereikbaarheid & Verkeer

Operatie Julianaplein gaat fase 3 en 4 in

Operatie Julianaplein is begonnen. De eerste twee fases zijn bijna achter de rug. Op 25 februari 22.00 uur start fase 3 en op maandag 28 februari 06.00 uur begint de vierde fase. Fase 4 duurt tot 28 maart.


Leestijd: 1 minuut

Meer verkeersdrukte te zien tijdens fase 4 van Operatie Julianaplein
Meer verkeersdrukte te zien tijdens fase 4 van Operatie Julianaplein

Tijdens deze twee fases zijn er meer richtingen afgesloten. Dit zal voor meer verkeershinder zorgen op de omleidingsroutes, maar ook op de andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er dagelijks 80.000 auto's minder op de wegen in en rond Groningen rijden.

Fase 3

Fase 3 start op 25 februari 22.00 uur tot 28 februari. Deze dagen is het hele Julianaplein afgesloten. Alleen kan verkeer wel vanuit de richting Assen naar Hoogezand via de nieuwe tijdelijke weg. Ook de route vanuit Assen naar het centrum van Groningen en andersom (via de Brailleweg) is open.

Fase 4

Fase 4 start op 28 februari 06.00 uur tot 28 maart. Deze vier weken kan er alleen verkeer tussen de richtingen Assen en Hoogezand in beide richtingen via de nieuwe tijdelijke weg. Ook de route vanuit Assen naar het centrum van Groningen en andersom (via de Brailleweg) is open.

Anders reizen

Pas je reisgedrag de komende drie maanden aan en laat de auto zoveel mogelijk staan. Reis je via Groningen? Probeer eens een andere route. Wellicht meer kilometers, maar grote kans dat je sneller bent. Reis je van, naar of in Groningen? Pak de fiets of probeer het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of hub, buiten de spits en houd rekening met extra reistijd die fors kan oplopen. Wil je routeadvies de komende 3 maanden, dan helpt Ask&GO je graag!