Bereikbaarheid & Verkeer

Operatie Julianaplein: reisadvies op maat via Whatsapp

Tijdens Operatie Julianaplein kunnen reizigers reisadvies op maat krijgen via Whatsapp. De werkzaamheden gaan vrijdag van start en zorgen voor veel overlast doordat bepaalde wegen zijn afgesloten. Hoe kun je dan nog reizen van, naar, via of in Groningen? Om reizigers daarbij te helpen, start vandaag Ask&GO Groningen. “Stel je vraag via WhatsApp en krijg een routeadvies op maat!”, aldus Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Volg Operatie Julianaplein via een webcam
Volg Operatie Julianaplein via een webcam

Ask&GO geeft routeadvies via WhatsApp. Via het nummer stel je je routevraag en krijg je het beste advies voor het moment dat jij wilt reizen. Ook kijkt Ask&GO naar de beste OV-verbinding of de dichtstbijzijnde P+R of hub. Hierbij wordt rekening gehouden met de drukte op de weg. Het advies blijft: als het niet nodig is, laat dan de auto staan.

Hoe gebruik je Ask&GO?

Je stuurt via Whatsapp een bericht naar het nummer: 085 065 9091. Ask&GO beantwoordt je routevraag via dit Whatsapp-gesprek. De medewerkers van Ask&GO hebben inzicht in het wegennetwerk en kunnen daardoor goed rekening houden met vertragingen op je route. Zij kijken daarbij ook of er een goede OV-mogelijkheid is en via welke P+R of hub je eventueel kan reizen.

Via de QR-code of de knop hierboven kom je meteen in Whatsapp uit bij het juiste nummer.

Ask&GO is beschikbaar van 7 tot 11 februari van 09.00 tot 17.00 uur en vanaf 12 februari tot 9 mei van 07.00 tot 19.00 uur van maandag tot en met zaterdag.