Bereikbaarheid & Verkeer

Oprit Bergenweg half november dicht, afrit Kieler Bocht open

Half november zijn er twee belangrijke verkeersveranderingen bij de zuidelijke ringweg. Op vrijdagavond 13 november gaat de oprit vanaf de Europaweg richting Hoogezand (Bergenweg) voor enkele jaren dicht. Op maandagochtend 16 november gaat de nieuwe afrit bij de Kieler Bocht (bedrijventerreinen Eemspoort/Driebond) open. Vanwege de werkzaamheden is een deel van de zuidelijke ringweg in de nacht van 15 op 16 november afgesloten voor verkeer richting Hoogezand.


Leestijd: 2 minuten

Oprit Bergenweg half november dicht, afrit Kieler Bocht open
Oprit Bergenweg half november dicht, afrit Kieler Bocht open

Oprit Bergenweg
De oprit bij de Bergenweg gaat op 13 november om 22.00 uur dicht zodat er voldoende ruimte ontstaat voor de aanleg van de nieuwe op- en afritten bij de Europaweg. Niet alleen de oprit, maar ook een klein stuk van de Bergenweg wordt afgesloten. Het gaat om het deel van de Bergenweg tussen de Europaweg en de uitrit van Century (zie afbeelding). Deze afsluiting is definitief; in de eindsituatie is de Bergenweg niet meer verbonden met de Europaweg.

Autoverkeer dat gebruik maakte van de oprit bij de Bergenweg heeft twee goede alternatieven. Verkeer vanaf de Europaweg richting de oostelijke ringweg kan gebruikmaken van de Sontbrug. Verkeer richting Hoogezand kan de A7 bereiken via knooppunt Westerbroek.

Afrit Kieler Bocht
Op maandag 16 november vanaf 06.00 uur kan het autoverkeer gebruikmaken van de nieuwe afrit bij de Kieler Bocht. Dit betekent een belangrijke verbetering voor de bedrijventerreinen Eemspoort en Driebond. Die worden door de nieuwe afrit een stuk beter bereikbaar voor autoverkeer vanuit het westen. Tot nu toe moest dit verkeer gebruikmaken van de afrit Europaweg, de Bergenweg, de rotondes bij de Bornholmstraat en de lage bruggen over het Winschoterdiep. Voortaan kan het verkeer doorrijden over de zuidelijke ringweg en deze ‘voor de deur’ bij de bedrijventerreinen verlaten. Driebond is vanaf de afrit makkelijk te bereiken via de rotondes bij de Gotenburgweg. In augustus ging al de nieuwe oprit vanaf de Kieler Bocht richting Hoogezand en de oostelijke ringweg open.

Nachtafsluiting zuidelijke ringweg
De zuidelijke ringweg is in de nacht van zondag 15 november (vanaf 21.00 uur) op maandag 16 november (06.00) uur vanaf de afrit Europaweg tot aan de oprit Kieler Bocht afgesloten voor verkeer richting Hoogezand. De afrit Europaweg en oprit Kieler Bocht zijn wel geopend. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. In deze nacht wordt de afrit Kieler Bocht aangesloten en de bebording aangepast.