Bereikbaarheid & Verkeer

OV-hubtaxi wordt in 2021 veel goedkoper

De OV-hubtaxi wordt in 2021 een stuk goedkoper. De prijs voor een rit van huis naar een hub zoals een bus- of treinstation, met een overstap naar het openbaar vervoer, gaat in 2021 van 2,5 keer het OV-tarief naar 1,5 keer de prijs van het OV-tarief. De provincies Groningen en Drenthe stellen daarvoor extra geld beschikbaar.


Leestijd: 1 minuut

OV-hubtaxi wordt in 2021 veel goedkoper
OV-hubtaxi wordt in 2021 veel goedkoper

De hubtaxi rijdt in het eerste kwartaal van 2021 zelfs voor het normale OV-tarief. Dat moet het gebruik van de taxi stimuleren. De provincies Groningen en Drenthe zullen de extra kosten daarvoor compenseren.

Goedkoper reizen met de hubtaxi via de hub
Al langer is er de wens om het gebruik van de hubtaxi te stimuleren en de hubtaxi als voor- en natransport – via de hubs – beter aan te laten sluiten op het OV-systeem. Het aangepaste tarief geldt wel alleen als je vanuit de taxi overstapt op het openbaar vervoer. 

Met de tariefsverlaging hopen de provincies dat reizigers in het buitengebied vaker via de hubs gebruik gaan maken van het OV-netwerk in Groningen Drenthe. Via de hubs zijn veel bestemmingen in de regio bereikbaar met bus en trein.

Extra korting in de eerste drie maanden van 2021
Hoewel het gebruik van het OV minder is, rijden er nog steeds volop bussen in Groningen en Drenthe en is er zeker buiten de spits voldoende plek om veilig en rustig te reizen. Als de ontwikkelingen rondom corona het toelaten, willen de provincies onder het motto “Welkom terug!” het reizen met het OV stimuleren door de eerste drie maanden van 2021 een extra korting op de hubtaxi te geven, 1x OV-tarief voor een rit met de hubtaxi – van deur, via hub, naar OV.

Informatie over het reserveren van de hubtaxi is te vinden via de website hubtaxi.nl, onderdeel van de website van Publiek Vervoer Groningen Drenthe.