Bereikbaarheid & Verkeer

Palen heien rond Paterswoldseweg kan zorgen voor overlast

Er worden vandaag, 12 januari, palen geheid in de buurt van het viaduct over de Paterswoldseweg. Ook worden er betonnen blokken geplaatst. De werkzaamheden kunnen vooral ‘s avonds voor overlast zorgen door trillingen en geluid. Ook is woensdagavond en -nacht afrit 36 richting Groningen-West dicht van 20:00 tot 06:00.


Leestijd: 1 minuut

Palen heien rond Paterswoldseweg kan zorgen voor overlast
Palen heien rond Paterswoldseweg kan zorgen voor overlast

Het gaat om drie werklocaties aan de noordkant van de ringweg: bij de Muntinglaan, de Paterwoldseweg en de Laan van de Vrede. Bij de Paterswoldseweg worden er twee palen geheid tussen 20.00 en 22.00 uur. Daarna worden de barriers teruggeplaatst. 

De werkzaamheden zijn nodig voor de fundering van de nieuwe portalen boven de zuidelijke ringweg, waaraan de verkeersborden komen te hangen.

Sierelementen plaatsen

In de derde en vierde week van januari worden er baksteen sierelementen opgehangen. Eerst aan de kant van de Muntinglaan, daarna aan de kant van de Expositielaan. Voor deze werkzaamheden wordt de Muntinglaan ter hoogte van het viaduct een werkweek gesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting is van maandagochtend 17 januari (7.00 uur) tot vrijdagmiddag 21 januari (17.00 uur).