Bereikbaarheid & Verkeer

Populariteit elektrische scooters stijgt ook in Groningen

Net als in veel andere steden in Nederland is de scooter ook in Groningen ontzettend populair. Met dit vervoermiddel is het namelijk een stuk makkelijker om je door het drukke verkeer te verplaatsten dan met de auto. Met een scooter mag je namelijk in bepaalde straten komen waar rijden met een auto niet is toegestaan. Je bent dus een stuk sneller op de plaats van bestemming. De laatste jaren zien we in Groningen echter een bijzondere trend voor wat betreft scooters. Steeds meer Groningers kiezen namelijk voor een elektrische scooter in plaats van een scooter op brandstof. Waarom een elektrische scooter kopen steeds interessanter wordt? Dat leggen wij je in deze tekst uit!


Leestijd: 1 minuut

Snorfietsen met benzinemotor niet meer welkom op fietspaden
Snorfietsen met benzinemotor niet meer welkom op fietspaden

Woon je in Groningen en zoek je een nieuwe scooter? Dan overweeg je mogelijk ook wel om voor een elektrische scooter te gaan. Voordat je de knoop doorhakt is het wel handig om te weten welke voordelen zo’n scooter met zich meebrengt. Allereerst is een elektrische scooter natuurlijk een stuk beter voor het milieu. Er wordt namelijk geen brandstof verbruikt, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk daalt. Dit is zeker het geval wanneer alle Groningers zouden kiezen voor een elektrische scooter. Een tweede voordeel van een elektrische scooter is dat het voertuig geen lawaai maakt. Dit doet een scooter met brandstof wel. Je hebt niet alleen zelf minder lawaai aan je hoofd, maar je veroorzaakt ook minder geluidsoverlast voor andere mensen.

Een scooter aankopen brengt kosten met zich mee, dit geldt ook voor een elektrische scooter. Laatstgenoemde scooter is qua aanschafwaarde vaak wat duurder dan een scooter die rijdt op brandstof. Qua gebruik en onderhoud betaal je echter aanzienlijk minder voor een elektrische scooter. Allereerst betaalt je natuurlijk geen brandstofkosten meer voor een elektrische scooter. Je betaalt weliswaar om de accu van jouw scooter op te laden, maar dit is een stuk goedkoper dan brandstof. Tot slot slijten onderdelen van een elektrische scooter aanzienlijk minder snel dan die van een brandstofscooter. Je bespaart dus ook nog eens flink op de onderhoudskosten wanneer je kiest voor een elektrische scooter in plaats van een scooter op brandstof.