Bereikbaarheid & Verkeer

Private leasen van een tweedehands auto wordt steeds populairder

Mede dankzij de opkomst van het private leasen van een auto wordt ook het leasen van een tweedehands auto steeds populairder. Er komen namelijk meer en meer ex-lease auto’s op de markt die na enkele jaren in dienst van een leasemaatschappij geweest te zijn, aangeboden worden als tweedehands auto’s. Deze auto’s zijn nog vrij nieuw, goed onderhouden en hebben vaak maar een minimaal aantal kilometers gereden. Een deel van deze ex-lease auto’s worden als occasions verkocht, het andere deel wordt opnieuw gebruikt als lease auto maar nu in de tweedehands business.


Leestijd: 2 minuten

Private leasen van een tweedehands auto wordt steeds populairder
Private leasen van een tweedehands auto wordt steeds populairder

Naast dat het zakelijk leasen van een auto nog steeds heel populair is, kiezen nu ook steeds meer mensen privé voor een lease auto. Dit is niet vreemd want er bestaat geen onbezorgdere manier van autorijden dan in een lease auto. Je betaalt een vast all inclusief bedrag per maand voor jouw leaseauto, je weet dus precies waar je aan toe bent wat betreft de financiën. Gaat je auto onverhoopt kapot, dan zorgt de leasemaatschappij direct voor vervangend vervoer en betaalt overigens de reparatiekosten. Door voor een lease auto te kiezen ben je dus altijd verzekerd van betrouwbaar vervoer. Ook de onderhoudskosten, autoverzekering en de wegenbelasting worden betaald door de leasemaatschappij. Deze voorwaarden gelden overigens voor zowel de zakelijke gebruiker als voor de privé gebruiker van een leaseauto alsmede voor een nieuwe leaseauto en een private lease occasion.

Als eerste kiest men steeds vaker voor een tweedehands leaseauto vanwege de prijs. Het is al mogelijk om een occasion lease te rijden vanaf zo’n 179 euro. Het tweede voordeel van een tweedehands leaseauto is de looptijd van het leasecontract. Deze is over het algemeen korter dan wanneer je een nieuwe leaseauto kiest. En nog een fijne bijkomstigheid is dat je niet lang hoeft te wachten tot je de tweedehands leaseauto kunt rijden. Deze is namelijk al in Nederland en hoeft niet door de fabriek nog opgeleverd te worden.

Voor het leasen van een tweedehands auto betaal je een standaard maandbedrag over een afgesproken periode. Je kunt kiezen om je occasion lease een jaar te rijden, twee jaar of langer. Hoe langer je rijdt met dezelfde auto, hoe lager je maandbedrag is. Ook scheelt het in de maandlasten wanneer je kiest voor een kleinere minder luxe auto. Ga je veel kilometers rijden op jaarbasis in je occasion lease? Dan betaal je over het algemeen ook iets meer dan wanneer je maar iedere dag kleine stukjes rijdt.