Bereikbaarheid & Verkeer

“Problemen met voeg op zuidelijke ringweg verholpen”

De problemen met de zogenoemde ‘langsvoeg’ op de zuidelijke ringweg, waardoor de weg eind vorig jaar een paar keer moest worden afgesloten, zijn opgelost. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.


Leestijd: 1 minuut

“Problemen met voeg op zuidelijke ringweg verholpen”
“Problemen met voeg op zuidelijke ringweg verholpen”

De langsvoeg die de problemen veroorzaakte wordt in de gaten gehouden met regelmatige inspecties. Tot nu toe zijn er geen problemen meer met de voeg opgetreden en kan het verkeer gewoon doorrijden.

De laatste weken van vorig jaar moest de zuidelijke ringweg vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Hereweg een aantal keren korte tijd worden afgesloten. Vanwege problemen met een voeg voerde Combinatie Herepoort meerdere spoedreparaties uit.

De voeg waar het om gaat is een constructie van ongeveer een meter breed die de onafhankelijke bewegingen van twee weggedeeltes moet opvangen. De ‘langsvoeg’ die de problemen aan de weg veroorzaakte, bevindt zich in de lengte van de rijbanen tussen de ‘oude’ rijbanen en de ‘nieuwe’ weggedeeltes van de tijdelijke weg. Dit ter hoogte van de viaducten bij de Hereweg, de Esperantokruising en het Oude Winschoterdiep.

Na problemen met de voeg is de zuidelijke ringweg tot twee keer toe gedeeltelijk afgesloten geweest. Volgens Aanpak Ring Zuid zijn de problemen nu opgelost.

Foto: Raymond Bos