Bereikbaarheid & Verkeer

Proeftuin Grote Markt blijkt flink succes (VIDEO)

De Grote Markt was tussen 12 en 15 augustus onderdeel van een grote proeftuin. Er stonden zitjes en speelelementen en er waren alternatieve fietsroutes richting het plein. Ook reden er geen bussen over de Grote Markt. De proeftuin was een voorproefje op de komende jaren, want de Grote Markt komt er helemaal anders uit te zien.


Leestijd: 1 minuut

Volgens wethouder Roeland van der Schaaf zorgde de proeftuin voor veel nieuwe inzichten en meningen. Ondanks dat het erg warm was, werd er flink gebruik gemaakt van de spel- en zitelementen op de Grote Markt. Ook het nabootsen van een pand in de Kreupelstraat trok veel belangstelling. De proef met de fietsroutes, waarbij de Oosterstraat twee dagen werd veranderd in een fietsstraat, leverde ook veel inzichten op. 

De proeftuin wordt in oktober herhaald. Uiteindelijk komt er een nieuw plan voor de herinrichting van de Grote Markt, waarbij in ieder geval de bussen verdwijnen. Het hele plan met mogelijk ook meer groen en verblijfsplaatsen moet eind volgend jaar klaar zijn, waarna de herinrichting kan worden uitgevoerd.