Bereikbaarheid & Verkeer

Provincie investeert weer in nieuwe en betere fietspaden

De provincie gaat de komende jaren nog eens elf fietsverbindingen in Groningen verbeteren. Er komen nieuwe fietspaden bij, bestaande routes krijgen een opwaardering en er is nog meer aandacht voor de veiligheid van fietsers. De provincie investeert € 13,5 miljoen in de verbetering van het fietsnetwerk.


Leestijd: 1 minuut

Provincie investeert weer in nieuwe en betere fietspaden
Provincie investeert weer in nieuwe en betere fietspaden

Waar de provincie tot nu toe vooral investeerde in Doorfietsroutes om fietsers tussen de stad Groningen en omliggende dorpskernen te bedienen, ligt de focus de komende jaren op het regionale fietsnetwerk. De provincie gaat de projecten uitvoeren in de gemeente Het Hogeland (3), Midden-Groningen (2), Oldambt (2), Groningen (2), Stadskanaal en Veendam.
 
Verkeersveiligheid en snelle uitvoering
De provincie geeft voorrang aan projecten waar de fietser de weg nu moet delen met auto's en soms met vracht- en landbouwverkeer. Ook routes waarover de Fietsersbond veel meldingen binnenkrijgt over de verkeersveiligheid, krijgen extra aandacht. Verder is de keuze gevallen op projecten waarvan de uitvoering snel van start kan gaan (2022 of 2023) en waar de gemeente kan ondersteunen in financiering. Daar waar het kan, worden werkzaamheden aan het fietspad gecombineerd met groot onderhoud aan de provinciale weg. Dat scheelt extra kosten en verkeersstremmingen.