Bereikbaarheid & Verkeer

Rijstrook Ring Zuid richting Hoogezand is zaterdag dicht

Automobilisten die zaterdag vanuit de richting van Assen of Drachten richting Hoogezand willen rijden, moet rekening houden met flinke hinder. Er is namelijk een rijstrook op de zuidelijke ringweg gesloten.


Leestijd: 1 minuut

Rijstrook Ring Zuid richting Hoogezand is zaterdag dicht
Rijstrook Ring Zuid richting Hoogezand is zaterdag dicht

Vanaf Hoogkerk tot en met de afrit Europaweg is één rijstrook dicht. De toerit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein en de afrit Hereweg zijn ook afgesloten. Verkeer moet rekening houden met vertraging.

Combinatie Herepoort trilt op zaterdag 1 en 8 februari damwandplanken in ter hoogte van het viaduct over de Hereweg. Zaterdag 15 februari is een reservedag voor deze werkzaamheden. 

Afsluitingen
Vanwege een benodigde veiligheidszone wordt de zuidelijke rijstrook van de zuidelijke ringweg afgesloten. Automobilisten moeten daarom rekening houden met vertraging op deze route. Ook de toerit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein is dicht. De linker afslag vanaf het Emmaviaduct op het Julianaplein richting Hoogezand is eveneens niet beschikbaar.

Verkeer vanuit de richting Julianaplein kan niet gebruikmaken van de afrit Hereweg. Op de Hereweg zelf is de rijbaan vanuit de richting centrum naar Groningen-Zuid afgesloten.