Bereikbaarheid & Verkeer

Ring zuid richting het Julianaplein drie weekenden dicht

Voor het verkeer dat gebruik maakt van de zuidelijke ringweg is het de komende weekenden opletten geblazen. De weg wordt drie weekenden lang afgesloten. Het gaat om 17 tot 20 maart, 24 tot 27 maart en 31 maart tot 3 april.


Leestijd: 1 minuut

Ring zuid richting het Julianaplein drie weekenden dicht
Ring zuid richting het Julianaplein drie weekenden dicht

De weg wordt gedurende die drie weekenden op vrijdagavond om 22 uur afgesloten en gaat op maandagochtend om 6 uur weer open.  

Toerit Meerstad ook dicht
Ook de toerit bij Meerstad, naar de N46 richting Euvelgunne, is tijdens de weekenden dicht. De toerit gaat over in de afrit naar Ring Zuid. Omdat Ring Zuid dicht is, moet voor de veiligheid ook die toerit dicht.

De toerit vanaf de Europaweg richting het Julianaplein is overdag wel open, maar 's nachts tussen 22.00 en 06.00 uur dicht.

Verkeer rijdt om via ringwegen
Het verkeer vanuit de richting Hoogezand (A7) of vanaf de oostelijke ringweg (N46) rijdt om via de overige ringwegen: Ring Oost, Ring Noord en Ring West.

In rood de afsluiting van Ring Zuid
In rood de afsluiting van Ring Zuid

A28 richting Assen ook dicht
In dezelfde drie weekenden is ook de A28 dicht voor het verkeer richting Assen. De afsluiting geldt vanaf het Julianaplein tot aan Groningen-Zuid.

Liever niet in de file staan?
De afsluitingen zorgen voor verkeershinder. Wil je liever niet in de file staan? Groningen Bereikbaar geeft tips: Werk thuis, als dat voor jou een optie is. Woon je dichtbij? Pak dan de fiets. Als er geen stakingen zijn, is het OV misschien een optie. Rijd bijvoorbeeld met de auto naar een hub of P+R in de buurt en reis verder met bus of trein. Reis eerder of later, de files zijn in de ochtend- en avondspits het langst. Check voordat je vertrekt de actuele verkeersinformatie. Houd in ieder geval rekening met extra reistijd.

Foto: Groningen Bereikbaar