Bereikbaarheid & Verkeer

Ring Zuid zes weken gestremd, maar waarom? (VIDEO)

De zuidelijke ringweg is zes weken gestremd tussen Euvelgunne en Europaplein. Maar wat gebeurt daar allemaal? Bert Kramer van Combinatie Herepoort nam ons mee.


Leestijd: 2 minuten

Ring Zuid zes weken gestremd, maar waarom? (VIDEO)
Ring Zuid zes weken gestremd, maar waarom? (VIDEO)

Van maandag 12 juli 06.00 uur tot maandag 23 augustus 06.00 uur is de zuidelijke ringweg (N7) in één richting afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. Het verkeer richting Drachten/Assen wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

De afsluiting is nodig vanwege werkzaamheden aan het project Aanpak Ring Zuid. Tijdens deze zes weken werkt Combinatie Herepoort aan de verbreding van de noordelijke rijbaan tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg. Ook maakt de aannemer nieuwe op- en afritten ter hoogte van de Stettinweg voor bedrijventerrein Driebond.

Gevolgen voor het verkeer
Verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijk en westelijke ringweg. Deze omleiding wordt met een goede reden gekozen, omdat deze wegen grotere verkeersstromen aankunnen. Kleinere wegen komen anders vol te staan. Er is een grote kans dat het met name rondom de Europaweg druk wordt, als het verkeer hier de ringweg op wil rijden.

Alternatieven voor dagje stad
Probeer de auto deze zomer voor de deur te laten staan als dat kan. Er zijn vele manieren om in Groningen te komen. Bijvoorbeeld met de fiets, dit is gezond en met mooi weer is het heerlijk om buiten te zijn. Woon je wat verder weg? Probeer dan via Groningen Bereikbaar gratis een elektrische fiets, bij een fietshandelaar bij jou in de buurt. Rondom Groningen zijn ook verschillende P+R-terreinen. Hier kan je de auto gratis parkeren en verder reizen met bus of fiets. Binnen 10 minuten sta je op de Grote Markt. Voor verkeer uit de richting van Hoogezand, Ten Boer en Delfzijl is P+R Meerstad een goed alternatief. Hier vertrekt ongeveer elke tien minuten een bus naar het centrum van Groningen via het UMCG.

Check voor vertrek
In de zomer vinden er meer werkzaamheden plaats. Een overzicht van deze werkzaamheden is te vinden op groningenbereikbaar.nl/zomer-2021. Check voor vertrek en bekijk de actuele verkeerssituatie op de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar.