Bereikbaarheid & Verkeer

Rubberen matten moeten lawaai intrillen wanden bij ringweg Groningen verminderen

Bij de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen worden extra maatregelen genomen om geluidsoverlast te verminderen.


Leestijd: 1 minuut

Meer duidelijk over bouwwijze bouwkuip nieuwe zuidelijke ringweg
Meer duidelijk over bouwwijze bouwkuip nieuwe zuidelijke ringweg

Geluidswerende rubberen matten moeten het geluidsoverlast nog verder terugbrengen,  zo meldt de website over de aanpak van de zuidelijke ringweg.

De afgelopen week veroorzaakten de werkzaamheden extra geluidsoverlast in de omgeving door moeilijke bodemomstandigheden. Deze geluidsoverlast ontstaat bij het intrillen van damwanden.

‘We hebben allerlei maatregelen getroffen om de geluidsoverlast van het intrillen van de damwandplanken zoveel mogelijk te beperken, zoals voorboren en fluideren (onder hoge druk water toevoegen bij het damwandpunt). Als laatste optie treffen we een extra maatregel, namelijk het ophangen van geluidswerende rubberen matten aan een hijskraan. Deze matten dempen het geluid’, aldus Aanpak ring zuid.

Extra maatregel vertraagt het intrillen

Door deze extra maatregel wordt het geluidsniveau beperkt, maar het vertraagt het intrillen van de damwandplanken wel. Daarom is er nog niet eerder voor deze maatregel gekozen. Er moeten extra handelingen worden gedaan voordat de damwandplank kan worden ingetrild.

Harde deadline

Op maandag 26 augustus moet de zuidbaan van de zuidelijke ringweg weer open, dat is een harde deadline.

Extra werken op zaterdag en avonden

Daarom is er zaterdag 10 augustus van 07.00 tot 19.00 uur doorgewerkt. En er het voornemen om van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus de werktijden uit te breiden van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Foto: De Bouwfotografe