Bereikbaarheid & Verkeer

Start intrillen damwandplanken Vondellaan

Bij de afgesloten onderdoorgang van de ringweg bij de Vondellaan wordt woensdag gestart met het intrillen van damwandplanken. Eerst worden de damwandplanken aan de noordzijde van de onderdoorgang geplaatst, daarna aan de zuidzijde. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot dinsdag 1 september. De damwanden zijn nodig om de onderdoorgang bij de Vondellaan veilig te kunnen slopen.


Leestijd: 1 minuut

Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat
Donderdag en vrijdag intrillen damwandplanken H.L. Wichersstraat

Nadat de damwandplanken zijn ingetrild, kan de sloop van de onderdoorgang starten. De wanden, de vloeren en een deel van de fundering worden gesloopt. Zodra de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, worden de damwanden er weer uit getrild. Als de sloopwerkzaamheden klaar zijn, kan de grond worden aangebracht voor het tijdelijke Julianaplein (deelproject Ombouw Julianaplein).

Hinder voor omwonenden

Het intrillen van de damwandplanken zorgt voor geluid en trillingen in de omgeving. Omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie over de werkzaamheden.

Verkeershinder

Eerder deze maand is de onderdoorgang van de ringweg bij de Vondellaan al definitief dicht gegaan voor autoverkeer. Autoverkeer vanuit De Wijert richting de Rivierenbuurt kan nu gebruik maken van de A28-afrit richting centrum.

Fietsers konden de onderdoorgang de eerste weken nog passeren, maar nu niet meer. Zij kunnen nu gebruik maken van het vernieuwde fietspad langs de Brailleweg en het Noord-Willemskanaal. Dit is een fietspad voor tweerichtingsverkeer geworden, van de Vondellaan, onder de ringweg door, tot aan de onderdoorgang Brailleweg.