Bereikbaarheid & Verkeer

Stroopwafels uitgedeeld langs fietsroutes rond Groningen

Grote kans dat fietsende forensen, scholieren en studenten rondom Groningen deze week een traktatie ontvangen. Tot en met komende donderdag delen de provincie en Groningen Bereikbaar stroopwafels uit aan fietsers tijdens de grootschalige werkzaamheden aan het Julianaplein.


Leestijd: 1 minuut

De uitdeelactie is op zeven plekken langs grote fietsroutes rond de stad Groningen. Met de uitdeelactie willen de provincie en Groningen Bereikbaar fietsers bedanken en mensen stimuleren om te gaan fietsen.

Gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk deelde vanochtend tijdens de ochtendspits als eerste stroopwafels uit, bij de Helperzoom op de fietsroute tussen Haren en Groningen. Ook langs de fietsroutes naar Bedum, Haren, Roden, Ten Boer, Winsum en Zuidhorn, in de ochtend- of middagspits worden stroopwafels uitgedeeld.

"Fietsen is gezond en nu tijdens Operatie Julianaplein extra belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad. Met de fiets of het OV ben je deze weken echt sneller in Groningen. Voor iedereen die nu met de fiets vanuit of naar Groningen reist, is een traktatie daarom wel op z'n plaats", zegt Gräper-Van Koolwijk.

Medewerkers van de provincie en Groningen Bereikbaar vragen tijdens de actie ook aandacht voor de Fietsritje Challenge. Deze challenge daagt fietsers uit de provincie Groningen en daarbuiten uit om vaker op de fiets te stappen. Deelnemers maken kans op prijzen en voorkomen dat ze last ondervinden van de grote verkeersdrukte door de werkzaamheden aan het Julianaplein waar autobestuurders door getroffen worden.

Voor de challenge is een speciale fietsapp gemaakt, die is geïntegreerd in de bestaande wandelapp 'Ommetje'. Deelnemers kunnen de challenge in de app activeren met de code 'FIETSRIT' op de persoonlijke accountpagina. De uitdaging loopt tot en met 8 mei. Meer informatie over het Fietsritje is te vinden op www.fietsritje.nu.