Bereikbaarheid & Verkeer

Studenten winnen prijzen met favoriete fietsnummer

Drie Groningse studenten hebben een prijs gewonnen na het insturen van hun favoriete nummer voor op de fiets.


Leestijd: 1 minuut

Studenten winnen prijzen met favoriete fietsnummer
Studenten winnen prijzen met favoriete fietsnummer

Voor veel studenten en scholieren zorgt muziek voor extra vermaak tijdens het fietsen of geeft het extra energie om net even wat harder door te trappen onderweg naar school of college. In augustus en september konden studenten en scholieren in Groningen prijzen winnen door hun favoriete fietsnummer te delen met Groningen Bereikbaar. Op woensdag 13 oktober namen de winnaars van het Alfa-college, de Hanzehogeschool en de RUG hun prijs in ontvangst.

Eliza Peer, Tom Wensvoort en Noah Swart stuurden hun favoriete fietsnummer in en wonnen daarmee een prijs. Hun favoriete fietsnummers waren Bagagedrager van Gers Pardoel, So Far So Good van Florian Wolff en Hallucinate van Dua Lipa. Alle ingestuurde nummers zijn samengevoegd in de Bikefree-playlist en via Spotify terug te luisteren.

Over de actie

De actie maakt deel uit van een bredere fietsstimuleringscampagne, waarmee Groningen Bereikbaar samen met de Groningse onderwijsinstellingen studenten en scholieren stimuleert om vaker op de fiets te stappen in plaats van met de auto of het OV naar hun onderwijsinstelling te reizen.