Bereikbaarheid & Verkeer

Test een gratis speedpedelec via Groningen Bereikbaar: “Dit is het voor mij!”

Via Groningen Bereikbaar is het mogelijk een week lang gratis een speedpedelec te testen. Mathijs Kooij, zelfstandig ondernemer uit Groningen, ging na een week testen overstag. “Na een week proberen, wist ik: dit is het voor mij!” Mathijs fietst dagelijks van zijn huis in Groningen naar Warbout Distributie in Assen, een afstand van bijna 30 kilometer. “Het fietst enorm lekker door! Onderweg kom ik echt nul verkeerslichten tegen!”


Leestijd: 1 minuut

Test een gratis speedpedelec via Groningen Bereikbaar: “Dit is het voor mij!”
Test een gratis speedpedelec via Groningen Bereikbaar: “Dit is het voor mij!”

Een speed pedelec is een extra snelle e-bike, die maximaal 45 km per uur kan. “Eerder heb ik ook wel eens gekeken naar een elektrische fiets, maar dat was voor mij te langzaam. Met de speed pedelec ben ik veel sneller op mijn bestemming.”

Muziek luisteren

Onderweg geniet hij van het luisteren naar muziek of podcasts. “Ik ben enorme muziekfan, dus dat is heerlijk,” vertelt hij. Hij heeft een eigen onderneming waar hij een enorme loods heeft waar hij zijn speed pedelec veilig kan stallen en opladen. “Ik ben een fan van techniek, dus het feit dat de speed pedelec een blok elektronica is, vind ik leuk,” zegt hij enthousiast. “Ik zie er ook nooit tegenop om te fietsen, ik heb nog geen enkele rit gehad waarop ik het waardeloos vond.”

Favoriete locatie onderweg

Met de auto doet Mathijs er 30 minuten over om op zijn werk te komen. “Met mijn speed pedelec ben ik gemiddeld maar 15 tot 20 minuten langer onderweg, en dan zie ik ook wel eens een rij staan op de snelweg”. Onderweg fietst Mathijs langs landgoed Bosch en Vaart, zijn favoriete locatie onderweg. “Daar staat een prachtig huis! Vooral ’s ochtends als de zon opkomt, is het daar echt geweldig!”.

Gewoon gaan doen!

Gevraagd naar advies voor mensen die twijfelen over het gebruik van een speed pedelec, zegt Mathijs: “Gewoon gaan doen! Het is echt ideaal, al helemaal als je meer dan 15 kilometer moet overbruggen.”

Zelf proberen?

Wil jij kijken of een speed pedelec ook iets voor jou is? Dat kan! Probeer zo'n fiets een week, gratis! En haal hem op bij een fietshandelaar bij jou in de buurt.