Bereikbaarheid & Verkeer

Tijdelijk viaduct over Paterswoldseweg in beeld

De Paterswoldseweg, Martiniplaza, en rechts bovenin op deze foto het Stationsgebied: er is veel te zien op een nieuwe luchtfoto van Rijkswaterstaat. Waar het bij de foto (boven, en onderaan dit bericht) vooral om gaat is het tijdelijke viaduct, dat is aangebracht naast het bestaande viaduct in de zuidelijke ringweg. De foto, genomen uit het zuiden, werd begin november genomen en is te zien op de website van Aanpak Ring Zuid.


Leestijd: 1 minuut

Deel zuidelijke ringweg komend weekend dicht
Deel zuidelijke ringweg komend weekend dicht

Het tijdelijke viaduct is aan de zuidkant tegen het bestaande viaduct van de ringweg over de Paterswoldseweg geplaatst. Sinds eind november rijdt hier het verkeer overheen richting het Julianaplein. Het viaduct is onderdeel van de tijdelijke weg die langs de Laan van de Vrede is gebouwd. De tijdelijke weg en het viaduct zijn nodig om het bestaande viaduct te kunnen vervangen.

Het tijdelijke viaduct dat over de Paterswoldseweg is geplaatst, bleek kort na de ingebruikname voor nogal wat geluidsoverlast te zorgen in de omgeving. Bij Aanpak Ring Zuid zijn de afgelopen tijd veel klachten binnengekomen van omwonenden. Combinatie Herepoort gaat op zoek naar oplossingen.