Bereikbaarheid & Verkeer

Tijdens Hemelvaartweekend geen treinen tussen Groningen en Delfzijl/Roodeschool

Reizigers moeten komend weekend rekening houden met hinder op het spoor tussen Groningen en Delfzijl en Roodeschool. Van donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Delfzijl. Van vrijdag 14 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Roodeschool en rijden de laatste twee avondtreinen tussen Groningen en Zuidhorn niet. Arriva zet bussen in.


Leestijd: < 1 minuut

Foto | Arriva
Foto | Arriva

ProRail vernieuwt op deze trajecten delen van het spoor. Op de stations Baflo en Usquert zijn perronwerkzaamheden. In Bedum werkt ProRail aan een onderdoorgang voor verkeer onder de spoorlijn tussen Groningen en Delfzijl. Lees meer over dit project op de website van ProRail.

Groningen Europapark
Van 8 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen station Groningen en Groningen Europapark. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer richting Assen en richting Veendam / Winschoten / Weener. NS rijdt bussen voor reizigers van zowel NS als Arriva. Daarnaast rijden er extra bussen van Qbuzz zodat reizigers zo snel mogelijk op hun plaats van bestemming zijn.