Bereikbaarheid & Verkeer

Toerit Groningen-Zuid richting Julianaplein drie maanden dicht

De toerit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan (Groningen-Zuid) richting het Julianaplein is vanaf vandaag, vrijdag 22.00 uur, tot vrijdag 26 juli 22.00 uur dicht. Het verkeer richting A7 (Drachten) of naar Ring West kan omrijden via de Laan Corpus den Hoorn en de rotondes bij Stadspark. Vanaf 6 mei is de toerit vanaf de Vondellaan naar het Julianaplein ook een optie.


Leestijd: 1 minuut

Verkeer vanuit de wijken Helpman en De Wijert richting Drachten/Hoogkerk (A7) of richting Ring West, heeft twee logische alternatieven, zo meldt Groningen Bereikbaar. Via de Laan Corpus den Hoorn en de rotondes bij Stadspark kun je de A7 of Ring West bereiken. 

Ook de toerit vanaf de Vondellaan naar het Julianaplein is een goede optie. “Deze is vanaf maandag 6 mei weer open. Je rijdt dan via de nieuwe verbindingsboog richting het Vrijheidsplein. De zuidelijke ringweg richting de andere kant op, richting Hoogezand, is dicht”, aldus Groningen Bereikbaar.

Aanpassingen aan toerit

De toerit is dicht vanwege de aanleg van een groenscherm en omdat de toerit anders ingericht wordt. De verbinding van de toerit met de A28 wordt aangepakt.

Operatie Ring Zuid duurt tot maandag 2 september. De komende maanden wordt veel verkeersdrukte in de hele stad verwacht. Vanaf 4 mei is de zuidelijke ringweg ten oosten van het Julianaplein in beide richtingen dicht. Het verkeer verspreidt zich daardoor over andere wegen.