Bereikbaarheid & Verkeer

Toerit van Vrijheidsplein naar Julianaplein vanaf volgende week vrijdag een maand lang afgesloten

Wie af en toe gebruik maakt van de toerit vanaf het Vrijheidsplein naar het Julianaplein moet er rekening mee houden dat deze vanaf volgende week vrijdag 6 november een maand lang is afgesloten.>>


Leestijd: 1 minuut

Steeds meer Nederlanders trekken weg uit de stad
Steeds meer Nederlanders trekken weg uit de stad

De toerit voor het verkeer vanaf het Vrijheidsplein naar het Julianaplein is van vrijdag 6 november (22.00 uur) tot maandag 7 december (06.00 uur) afgesloten. De toerit moet namelijk een stukje wordt opgeschoven. In november en december zijn daarnaast twee weekendstremmingen nodig om het verkeer naar de tijdelijke weg om te zetten. Het verkeer wordt steeds omgeleid via de overige ringwegen. Automobilisten krijgen het dringende advies de gele borden te volgen.

Omleidingen

De werkzaamheden hebben invloed op het verkeer aan de westzijde van de stad. De aansluiting van de westelijke ringweg op het Julianaplein komt tijdens de werkzaamheden te vervallen. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. Ook kan het verkeer omrijden via de af- en oprit bij Hoogkerk.

Ook verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn kan tijdens de werkzaamheden niet via het Vrijheidsplein naar het Julianaplein rijden. Automobilisten richting Hoogezand kunnen omrijden via de ringwegen. Verkeer op de Laan Corpus den Hoorn richting Assen kan beter doorrijden naar de aansluiting Groningen-Zuid op de A28.

Voor meer informatie en een plattegrond met de situatie: kijk op de pagina van Groningen Bereikbaar

(Foto: Groningen Bereikbaar).