Bereikbaarheid & Verkeer

Traktatie voor OV-reizigers

Reizigers op station Groningen zijn dinsdagochtend verrast met wat lekkers. Ze kregen deze traktatie omdat ze met de bus en trein naar Groningen komen tijdens Operatie Julianaplein. De uitdeelactie werd georganiseerd door Arriva, Qbuzz, NS, OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar om de reizigers in het zonnetje te zetten.


Leestijd: 1 minuut

Traktatie voor OV-reizigers
Traktatie voor OV-reizigers

Goed alternatief

Het OV is een goed alternatief tijdens Operatie Julianaplein. Deze megaklus zorgt voor ernstige verkeershinder in de hele stad Groningen. Naast thuiswerken en de fiets pakken is reizen met het OV een van de reisadviezen in deze periode. De trein en bus zijn vaak een prima alternatief zijn voor de auto en rijden meestal door waar auto’s vast staan. Je reist bovendien snel, comfortabel en voordelig.

Gezamenlijke campagne

Vervoerders NS, Arriva en Qbuzz sloegen al eerder met Groningen Bereikbaar en OV-bureau Groningen Drenthe de handen ineen. Ze startten een gezamenlijke campagne om het OV te stimuleren tijdens Operatie Julianaplein. In de eerste weken van de ernstige verkeershinder werden de #OVerstapweken georganiseerd.

Op de webpagina operatiejulianaplein.nl/ov is meer informatie te vinden over reizen met het OV van en naar de stad Groningen. Voor automobilisten die nog niet zo bekend zijn met het openbaar vervoer staat op de website een overzichtskaart waarop je kunt zien hoe je slim en gemakkelijk met het OV reist. Alle snelle bus- en treinverbindingen in de regio zijn overzichtelijk weergegeven. Ook staat er een uitleg hoe je het OV reist.