Bereikbaarheid & Verkeer

Update intrillen damwandplanken: donderdag gestart bij De Frontier

Vandaag, donderdag, wordt gestart met het intrillen van damwandplanken ter hoogte van De Frontier. Dat is een dag eerder dan gepland.


Leestijd: 1 minuut

Wat gaat er in 2021 gebeuren bij de zuidelijke ringweg?
Wat gaat er in 2021 gebeuren bij de zuidelijke ringweg?

Tot gisteren, woensdag, zijn er damwandplanken ingetrild bij het Oude Winschoterdiep. Vanwege kapot materieel zijn deze werkzaamheden niet geheel afgerond. Een aantal planken zit nog niet op z'n plek.

Toch is de heistelling al verplaatst naar De Frontier, zodat hier donderdag gestart kan worden. Op een later moment worden de werkzaamheden bij het Oude Winschoterdiep afgemaakt. Op dit moment is nog niet bekend wanneer dit zal zijn.

Bij De Frontier worden vanaf donderdag 30 juli één tussenwand, een deel van de zuidelijke damwand en een klein deel van de noordelijke damwand aangebracht. Deze werkzaamheden duren 6 tot 8 werkdagen, afhankelijk van de voortgang.

Op deze plekken gaat het om de sluitstukken in de damwand, waardoor trilwerkzaamheden worden afgewisseld met laswerkzaamheden. Hierdoor zal het intrillen van damwandplanken niet continu zijn. Tijdens hijswerkzaamheden aan de kant van Verlengde Lodewijkstraat, kan het voorkomen voetgangers en fietsers korte tijd moeten wachten. Dit om voldoende veilige werkruimte te creëren. Verkeersregelaars begeleiden hierin.