Bereikbaarheid & Verkeer

Update werkzaamheden Julianaplein

Een van de grote gele torenkranen die bij het Julianaplein staan is weg zodat de plek waar de kraan stond verstevigd kan worden.


Leestijd: 1 minuut

Het tijdelijk weghalen van een torenkraan op het Julianaplein is een goed voorbeeld van de ingewikkelde planning en logistiek in het project. Voor het nieuwe Julianaplein is al een deel van de ondergrond verstevigd. Daarbij ging het om enorme hoeveelheden te verzetten grond en zand. Op dat moment was het niet mogelijk de grondverbetering ook op de plek van de torenkraan mee te nemen. Maar vanwege de start van het betonwerk was het ook niet mogelijk de torenkraan later op te bouwen. Deze is vooral nodig om de in elkaar gezette wapening van het beton op de goede plek te bezorgen.

De afgelopen week en de komende twee weken kunnen de hijswerkzaamheden ook met één kraan uitgevoerd worden. Daarom was vorige week een goed moment om de andere torenkraan weg te halen en verder te gaan met de grondverbetering. Er wordt hier een gat graven van 7 meter diep die daarna weer gevuld moet worden. Daarbij gaat er maar liefst 10.000 kuub grond vervangen worden door zand. De verwachting is dat de torenkraan op 12 december weer opgebouwd kan worden.