Bereikbaarheid & Verkeer

Van Iddekingeweg vervroegd weer open voor autoverkeer

De werkzaamheden aan het viaduct over de Van Iddekingeweg zijn sneller klaar dan verwacht. De weg is dinsdagochtend weer opengesteld voor autoverkeer. De weg zou eigenlijk pas op vrijdag 16 december open gaan.


Leestijd: 1 minuut

Van Iddekingeweg vervroegd weer open voor autoverkeer
Van Iddekingeweg vervroegd weer open voor autoverkeer

De afgelopen weken is er gewerkt aan het dek van het viaduct aan de zijde van het Overwinningsplein. Er is beton gestort en een deel van de rode siersteenstrips geplaatst. De werkzaamheden waren nodig in verband met de verbreding van de A28. Vanwege de werkzaamheden was het viaduct de afgelopen weken overdag op werkdagen dicht voor autoverkeer. Fietsers konden de werkzaamheden wel passeren.

Vervolg

Dat de Van Iddekingeweg weer open is, wil niet zeggen dat al het werk nu klaar is. In de tweede week van januari 2023 wordt het beton gestort voor de borstwering. In februari worden de afdekkers geplaatst. Dat zijn de betonnen randen boven de siersteenstrips. Bij deze werkzaamheden blijft de onderdoorgang open voor verkeer. Wel worden er af en toe verkeersregelaars ingezet. 

In februari en maart 2023 wordt een faunapassage onder het viaduct aangebracht. Daarmee zijn eind maart de belangrijkste werkzaamheden aan het viaduct afgerond.