Bereikbaarheid & Verkeer

Vanaf 24 februari niet meer direct van Vrijheidsplein naar Julianaplein

Vanaf donderdag 24 februari kan verkeer niet meer van de westelijke ringweg via het Vrijheidsplein naar de zuidelijke ringweg rijden richting Julianaplein. Het verkeer kan dan omrijden via de dubbele rotondes van Laan Corpus den Hoorn bij het Stadspark.


Leestijd: 1 minuut

Vanaf 24 februari niet meer direct van Vrijheidsplein naar Julianaplein
Vanaf 24 februari niet meer direct van Vrijheidsplein naar Julianaplein

Ook de verbindingsweg tussen de westelijke ringweg en deze rotondes zijn dan afgesloten. Omdat dan ook de werkzaamheden van Operatie Julianaplein begonnen zijn, is het daarna ook niet mogelijk om van Ring West naar het Julianaplein te rijden. In maart gaat de nieuwe oprit hier open.

Werkzaamheden Aanpak Ring Zuid

Voor het project Aanpak Ring Zuid wordt er een tijdelijke weg gebouwd voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten richting de westelijke ringweg. De huidige verbinding met de westelijke ringweg wordt straks afgesloten om het nieuwe Vrijheidsplein te kunnen bouwen. Deze tijdelijke verbindingsweg kruist het verkeer dat vanaf de westelijke ringweg richting het Julianaplein gaat. Dit verkeer wordt daarom via de rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark geleid. Lees er meer over op de website van Aanpak Ring Zuid.

Meer werkzaamheden voorbereiding Operatie Julianaplein

De komende weken vinden er verschillende werkzaamheden plaats ter voorbereiding op Operatie Julianaplein. Lees er hier meer over.