Bereikbaarheid & Verkeer

Vanaf 28 maart nieuwe toerit Laan Corpus den Hoorn naar Zuidelijke Ringweg open

Vanaf aanstaande maandag, 28 maart, is de nieuwe toerit vanaf de Laan Corpus den Hoorn naar de zuidelijke ringweg (N7) richting het Julianaplein open. Zowel verkeer vanaf Ring West als vanaf de Laan Corpus den Hoorn gebruikt deze toerit om richting het Julianaplein te rijden. De nieuwe verbinding vervangt de oude toerit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein, die sinds 24 februari niet meer bestaat.


Leestijd: 1 minuut

De openstelling van de nieuwe toerit betekent dat de tijdelijke lus op het Vrijheidsplein terug naar de dubbele rotonde weer verwijderd wordt.

Verkeer vanaf Ring West

Het verkeer op de westelijke ringweg kon voorheen via het Vrijheidsplein en de oude toerit naar de zuidelijke ringweg rijden, richting het Julianaplein. Sinds eind januari van dit jaar bestaat deze verbinding tussen Ring West en Ring Zuid niet meer. De nieuwe toerit betekent een nieuwe verbinding tussen beide ringwegen. 

Verkeer op de westelijke ringweg rijdt vanaf 28 maart via de dubbele rotonde bij Laan Corpus den Hoorn naar de nieuwe toerit toe. Belangrijk is dat het verkeer dat richting de zuidelijke ringweg of de A28 wil, de linker rijbaan richting de rotonde gebruikt. De rechter rijbaan is bedoeld voor het verkeer richting Drachten/Hoogkerk en richting Martini Ziekenhuis.

Later dit jaar nieuwe afrit vanuit Drachten

De nieuwe toerit is onderdeel van de nieuwe inrichting van de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Ook de afrit vanuit Drachten wordt dit jaar nog aangepast. Deze zal over de toerit naar de zuidelijke ringweg heen gaan (zie afbeelding hieronder). Verkeer vanuit Drachten hoeft dan niet meer langs de rotondes te rijden om bij de westelijke ringweg te komen.