Bereikbaarheid & Verkeer

Vanwege eerder winterweer nu komend weekend afsluiting deel Ring Zuid

Eigenlijk stond de afsluiting op de planning gepland voor de afgelopen drie weekend maar het winterweer gooide toen roet in het eten. Daarom is er een nieuwe planning, waarbij onder meer komend weekend – van vrijdag tot en met maandag – de zuidelijke ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne is afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Vanwege eerder winterweer nu komend weekend afsluiting deel Ring Zuid
Vanwege eerder winterweer nu komend weekend afsluiting deel Ring Zuid

Het gaat komend weekend om het deel tussen Europaweg en Euvelgunne, voor verkeer richting Drachten en Assen.

Tussen vrijdag 5 maart en maandag 8 maart is de zuidelijke ringweg dicht tussen Europaweg en Euvelgunne voor verkeer uit de richting van Hoogezand.

Werkzaamheden

De zuidelijke ringweg wordt deze weekenden afgesloten omdat de rijbanen van de zuidelijke ringweg hier worden verlegd. Tussen het Europaplein en de Bornholmstraat schuiven de rijbanen tijdelijk iets op naar het noorden. Door de rijbanen te verleggen ontstaat ruimte voor de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg.

Tussen de Bornholmstraat en de Euvelgunnerbrug schuiven de noordelijke rijbanen op richting de middenberm. Hierdoor ontstaat bij de Bornholmstraat/Osloweg voldoende veilige werkruimte voor de verbreding van de zuidelijke ringweg.