Bereikbaarheid & Verkeer

Verkeer stabiel, maar met drukke spitsen

Het verkeersbeeld van de afgelopen week is vergelijkbaar met die van de week ervoor: stabiel, maar met de bekende drukke spitsen. Dat meldt Groningen Bereikbaar. Tijdens de ochtend- en avondspits is het druk aan met name de westkant van Groningen, het Emmaviaduct, de Stationsweg en de toegangswegen naar de stad.


Leestijd: 1 minuut

Ernstige verkeershinder verwacht: Julianaplein komend weekend volledig afgesloten
Ernstige verkeershinder verwacht: Julianaplein komend weekend volledig afgesloten

De benodigde 20 procent mobiliteitsreductie wordt net als voorgaande weken in fase 5 niet op alle dagen behaald. Het blijft op dezelfde plekken drukker dan in eerdere fases van Operatie Julianaplein, er zijn geen nieuwe knelpunten te zien. Wel is er minder vertraging in het OV, door het doseren bij de verkeerslichten bij het Emmaviaduct en de Stationsweg.

Gekantelde vrachtwagen

Dinsdagmiddag kantelde er een vrachtwagen op de aansluiting van Ring Noord op Ring West. Dit veroorzaakte tijdens de avondspits vertragingen op de Noordelijke en Oostelijke ringweg en ook op het onderliggend weggennet. 

Meer fietsers in de stad

Het fietsverkeer in de binnenstad blijft toenemen, ziet Groningen Bereikbaar. In de afgelopen week werden er op een gemiddelde werkdag in de Brugstraat 20.100 fietsers geteld. Vorige week waren dat er 19.200. Het aantal busreizigers is met zo'n 4 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande week, en ook het gebruik van de P+R-terreinen is met 2 procent toegenomen ten opzichte van vorige week.

Richting fase 6

Momenteel zitten we in fase 5 van Operatie Julianaplein. Die is op maandag 28 maart van start gegaan, en duurt nog tot 6 mei. Het verkeer tussen Assen en Drachten kan in beide richtingen via de tijdelijke weg rijden, Verkeer van en naar de richting Hoogezand wordt omgeleid via de ringwegen. Fase 6 is de laatste fase van Operatie Julianaplein en duurt van 6 tot 9 mei. Het volledige Julianaplein is dat weekend afgesloten. Vanaf maandag 9 mei 6.00 uur is het tijdelijke Julianaplein in gebruik.