Bereikbaarheid & Verkeer

Verkeersbeeld tijdens Operatie Ring Zuid blijft stabiel

Terwijl de werkzaamheden van Operatie Ring Zuid vorderen, blijft het verkeersbeeld in en om de stad stabiel.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar/Raymond Bos
Foto | Groningen Bereikbaar/Raymond Bos

Afgelopen donderdag, 11 april, was het nog relatief druk op de weg, meldt Groningen Bereikbaar, tijdens de middagspits vooral op Laan Corpus den Hoorn. Ook op de N370 (Ring West) was het druk.

Op vrijdag was er sprake van een rustig verkeersbeeld met op de gebruikelijke trajecten een paar minuten vertraging. Het verkeersbeeld in het weekend was rustig, zonder grote vertragingen.

Op maandag weinig bijzonderheden. Op dinsdag was er sprake van een relatief drukke ochtendspits, door onder andere slechte weersomstandigheden. Ongevallen op de A7 en Emmasingel zorgden voor langere vertragingen. De middag- en avondspits verliepen weer iets rustiger. Wel was het druk op de Stationsweg.

Komend weekend deel Ring West dicht

Groningen Bereikbaar vraagt weggebruikers dit weekend extra goed op te letten. Van vrijdag 19 april 22.00 uur tot maandag 22 april 06.00 uur, is Ring West (N370) namelijk in één richting dicht, van de Peizerweg tot aan het Vrijheidsplein. Verkeer wordt omgeleid via het Hoendiep, de Johan van Zwedenlaan naar de A7 in Hoogkerk.

Omdat de omleiding van de huidige fase van Operatie Ring Zuid over de westelijke ringweg loopt, wordt deze omleiding dit weekend ook uitgebreid met de omleiding via Hoogkerk. Verkeer richting het Martini Ziekenhuis kan ook omrijden via Hoogkerk, of via de A28 en afrit Groningen-Zuid (39).