Bereikbaarheid & Verkeer

Verlengde Lodewijkstraat en Helperzoom wekenlang dicht voor autoverkeer, fietsers en voetgangers

De Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom gaan wekenlang dicht ter hoogte van de zuidelijke ringweg. De stremming is nodig voor het intrillen van damwandplanken voor de verdiepte ligging van de nieuwe Ring Zuid. Huzarenstukje tijdens de stremming wordt het inrijden van een nieuw spoordek, tussen 8 en 17 mei. De stremmingen veroorzaken echter wel hinder.


Leestijd: 2 minuten

Verlengde Lodewijkstraat kan voorlopig nog niet open
Verlengde Lodewijkstraat kan voorlopig nog niet open

De Verlengde Lodewijkstraat is vanaf vrijdag 2 april 23.00 uur tot en met zondag 23 mei 23.00 uur afgesloten voor autoverkeer tussen de Esperantostraat en de Verlengde Meeuwerderweg. Vanaf maandag 19 april is de weg ook dicht voor fietsers en voetgangers.

Omleidingen Verlengde Lodewijkstraat
Autoverkeer wordt vanaf vrijdag 2 april omgeleid via de Europaweg en Boumaboulevard en andersom. Vanaf maandag 19 april 07.00 uur t/m zondag 23 mei 23.00 uur is de Verlengde Lodewijkstraat ook afgesloten voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Esperantostraat – Meeuwerderbaan – (Verlengde) Winschoterdiep – Redoute en andersom. Fietsers tussen het centrum van Groningen en Haren hebben de Hereweg als goed alternatief.

Helperzoom van 7 april tot 23 mei dicht voor autoverkeer
Vanaf woensdag 7 april 07.00 uur tot en met zondag 23 mei 23.00 uur is de Helperzoom afgesloten voor autoverkeer ter hoogte van het viaduct van de zuidelijke ringweg. Fietsers en voetgangers kunnen passeren, met uitzondering van twee weekenden: van vrijdag 9 april tot maandag 12 april en van vrijdag 16 april tot maandag 19 april.

Omleidingen Helperzoom
Zowel autoverkeer als fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Hereweg. Autoverkeer richting de Kempkensberg (DUO/Belastingdienst) of richting Europapark kan omrijden via de Goeman Borgesiuslaan.

Werkzaamheden
Aannemerscombinatie Herepoort werkt in april verder aan het intrillen van de damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging van de nieuwe zuidelijke ringweg. De ontbrekende damwandplanken komen daar waar nu nog het verkeer over de Helperzoom en de Verlengde Lodewijkstraat rijdt. Ook ligt de Verlengde Lodewijkstraat 'in de weg' voor het inrijden van het spoordek, wat tussen 8 en 17 mei gebeurt. Het is daarom nodig zowel de Helperzoom als de Verlengde Lodewijkstraat langdurig af te sluiten voor (een deel van) het verkeer.

Spoordek en treinstremming
Nadat de damwandplanken zijn ingetrild, kan rond Hemelvaart het spoordek op zijn plek worden gereden. Er rijden tussen 8 en 17 mei geen treinen tussen Hoofdstation Groningen en Groningen Europapark.