Bereikbaarheid & Verkeer

Verlengde Lodewijkstraat is ruim zeven weken dicht voor autoverkeer

De Verlengde Lodewijkstraat is tussen vrijdag 2 april 23.00 uur en zondag 23 mei 23.00 uur afgesloten voor autoverkeer tussen de Esperantostraat en de Verlengde Meeuwerderweg. Vanaf maandag 19 april is de weg ook dicht voor fietsers en voetgangers.


Leestijd: 1 minuut

Verlengde Lodewijkstraat is ruim zeven weken dicht voor autoverkeer
Verlengde Lodewijkstraat is ruim zeven weken dicht voor autoverkeer

Omleiding autoverkeer
Autoverkeer wordt omgeleid via de Europaweg en Boumaboulevard en andersom. Bekijk de omleidingsroute op onderstaand kaartje.

Omleiding fietsers en voetgangers
Vanaf maandag 19 april 07.00 uur t/m zondag 23 mei 23.00 uur is de Verlengde Lodewijkstraat ook afgesloten voor fietsers en voetgangers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Esperantostraat – Meeuwerderbaan – (Verlengde) Winschoterdiep – Redoute en andersom. Fietsers tussen het centrum van Groningen en Haren hebben de Hereweg als goed alternatief.

Werkzaamheden
Aannemerscombinatie Herepoort werkt in april verder aan het intrillen van de damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging van de nieuwe zuidelijke ringweg. De ontbrekende damwandplanken komen daar waar nu nog het verkeer over de Helperzoom en de Verlengde Lodewijkstraat rijdt. Ook ligt de Verlengde Lodewijkstraat 'in de weg' voor het inrijden van het spoordek, wat tussen 8 en 17 mei gebeurt. Het is daarom nodig zowel de Helperzoom als de Verlengde Lodewijkstraat langdurig af te sluiten voor (een deel van) het verkeer.

Bron: Groningen Bereikbaar